Week van de scheiding: 4 t/m 8 september 2017

scheiding

Het is bekend. Scheiden doet ook in de portemonnee pijn. Vaak moet vermogen worden verdeeld en alimentatie worden voldaan. Maar wees gerust; uw eventueel aanstaande echtscheiding zal lang niet zo kostbaar zijn als die van het volgende stel.

Een flinke scheiding

Eerder deze maand hebben namelijk de Russische oligarch Roman Abramovitsj, eigenaar van onder meer de Engelse voetbalclub Chelsea, en zijn vrouw Daria Zjoekova, kunstverzamelaar en directeur van een museum in Moskou, bekend gemaakt na 10 jaar te gaan scheiden. Het vermogen van Roman wordt geschat op 8 miljard euro.

Londonse advocaten azen op deze zaak. Zij zouden maar graag één van de echtgenoten willen bijstaan en zij speculeren nu al over de financiële afwikkeling.

Scheiden in Rusland

Hoewel het waarschijnlijk is dat het echtpaar bij het aangaan van het huwelijk een overeenkomst heeft opgesteld met betrekking tot de verdeling van hun vermogen in het geval van echtscheiding, zal Roman een voorkeur hebben om de scheiding in Rusland te regelen. Hij zal claims van Daria voor de Londense rechtbank willen voorkomen, zo voorspellen echtscheidingsadvocaten.

Scheiden in Nederland

In Nederland strandt één op de drie huwelijken. Hoewel patronen zich herhalen, is geen scheiding hetzelfde. Hoeveel alimentatie gaat u betalen of ontvangen? Wat gebeurt er met het huis en hoe verdelen we de zorg om de kinderen eerlijk. Het zijn inhoudelijke vragen voor een advocaat. Maar welke advocaat kiest u om uw belangen te behartigen? En wat kost het? Het allerbelangrijkste is dat u vertrouwen heeft in de advocaat, die u inschakelt.

Vrijdag 8 september is het landelijke “De dag van de scheiding”. In dat kader spreekt echtscheidingsadvocaat Tijn Buers Bakker van Visie advocaten in de “Week van de Scheiding” van 4 t/m 8 september 2017 graag met u af.

Het behoeft geen toelichting dat er in dit gratis kennismakingsgesprek natuurlijk ook over uw scheiding kan worden gesproken. U kunt alle eerste vragen over uw scheiding kwijt. U ontvangt geen rekening van deze echtscheidings-check. Alleen indien van beide kanten het gesprek bevalt zullen er nadere afspraken worden gemaakt over het vervolg.

En heeft u een onderneming, dan maakt u gebruik van Tijn’s specifieke kennis en ervaring op het gebied van ‘de ondernemer en echtscheiding’, waarin hij zich onderscheidt van andere familierechtadvocaten.

ADVOCAAT IN ALKMAAR

Het team van advocatenkantoor Visie Advocaten in Alkmaar biedt juridische hulp op maat en werkt op de manier die bij u past. Met een frisse blik en proactief. Visie Advocaten richt zich op het ondernemingsrecht, arbeidsrecht, huurrecht en vastgoed, belastingrecht, incasso en beslag, faillissementsrecht, familierecht, erfrecht en contractrecht.  Een modern advocatenkantoor met jarenlange ervaring in adviseren en procederen.

Lees ook onze blog: Echtscheiding: hoe gaat de procedure?

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents
  Familierecht

  Hoeveel alimentatie kan een ZZP’er betalen?

  De draagkracht van ZZP’ers is niet altijd eenvoudig vast te stellen.   Een ZZP’er is ondernemer en het inkomen verschilt meestal per periode. Soms is

  bouwrecht, tekortkoming, vastgoed, ingebrekestelling, verzuim, ontbinding, huurovereenkomst
  Contractenrecht

  Ontbinding koopovereenkomst vanwege komst huurders

  Een belangrijk rechtsbeginsel in het contractenrecht is het uitgangspunt “pacta sunt servanda”, wat betekent dat afspraken moeten worden nagekomen. In de praktijk komt het helaas

  Heeft u een juridische vraag?

  Wij bellen u binnen één werkdag terug!

  • Voer een nummer in van 12 tot 14.