Bas Coelingh Bennink

Advocaat | Curator

​Bas richt zich op het ondernemingsrecht in brede zin en het erfrecht. Hij voert een advies- en procespraktijk, gericht op ondernemers. Bas is specialist op het gebied van faillissementsrecht en heeft jarenlange ervaring als curator in faillissementen en als bewindvoerder in surseances van betaling. Bas heeft niet alleen oog voor de juridische aspecten binnen een organisatie maar ook voor de menselijke en de commerciële aspecten. Hij is huisadvocaat van veel ondernemers in en buiten de regio Alkmaar.

Verenigingen

  • Vereniging Insolventierecht Advocaten (INSOLAD)
  • Vereniging Europese Insolventierechtadvocaten (INSOL Europe)
  • Jong MKB Noordwest
Rechtsgebiedenregister

Bas heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Recente artikelen van Bas Coelingh Bennink

verklaring van erfrecht
Erfrecht

Een verklaring van erfrecht

Wat is een verklaring van erfrecht? Een verklaring van erfrecht is een officiële verklaring van een notaris (een notariële akte). Meestal wordt de verklaring door

Lees verder »
indexering alimentatie advocaat
Erfrecht

Erfenis: aanvaarden of verwerpen?

Een erfgenaam kan een nalatenschap aanvaarden of verwerpen. Het aanvaarden van een nalatenschap kan op twee manieren plaatsvinden. Bij zuivere aanvaarding erft u zowel de bezittingen als de schulden van de overleden persoon.

Lees verder »
Heeft u een juridische vraag?

Wij bellen u binnen één werkdag terug!

  • Voer een nummer in van 12 tot 14.