Advocaat Erfrecht

Onze advocaten op het gebied van erfrecht helpen u graag bij de afwikkeling, verdeling en vereffening van nalatenschappen.

Erfrecht

Als u wordt geconfronteerd met een overlijden van een dierbare is dat erg vervelend. Er komt veel op u af en er moet vaak in korte tijd veel geregeld worden. Daarnaast wordt van u verwacht over een aantal zaken snel beslissingen te nemen. Helaas gebeurt het regelmatig dat een verdeling van een nalatenschap tot onenigheid binnen familie leidt. Het is dan ook raadzaam u vroegtijdig te laten adviseren om zodoende tot een correcte afwikkeling van een nalatenschap te komen. Wij staan tevens executeurs met raad en daad bij.

advocaat erfrecht

Onze advocaten op het gebied van het erfrecht zijn specialist en adviseren al jarenlang particulieren op het gebied van het erfrecht.

Visie Advocaten helpt u bij de volgende erfrecht onderwerpen

– Wijze van aanvaarden van een nalatenschap
– Verwerping van een nalatenschap
– Verdeling van de nalatenschap
– Vereffening van de nalatenschap
– Het testament
– Legitieme portie
– Legaat
– Geschillen met de executeur of vereffenaar
– Erfopvolging
– Giften

Wilt u graag juridisch advies ontvangen van een advocaat specialist erfrecht over bijvoorbeeld het berekenen van legitieme portie of over een verdeling van een erfenis? Neem dan hier contact met ons op.

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde erfrecht advocaat, dan bent u bij ons aan het juist adres. Is uw dierbare overleden, dan kunnen onze advocaten erfrecht u bijstaan bij de afwikkeling van uw nalatenschap.
Er wordt veel geprocedeerd over erfrecht. Wij kunnen u adviseren over erfkwesties. Als nodig starten zij een procedure bij de rechtbank. Mogelijk heeft u veel vragen over uw situatie. Mogelijk bent u enige erfgenaam. Het kan ook zijn dat u met uw broer, broers, zus of zussen de erfenis moet delen. De verdeling van een erfenis kan veel problemen geven. 

Hoe werkt het erfrecht langstlevende en erfrecht kind. Is er een testament? Wie zijn de erfgenamen? Is het slim een erfenis te verwerpen? Wat is een kindsdeel? Wat is onterven? De jurist erfrecht van Visie Advocaten kan dit met u bespreken en uitzoeken.

Na overlijden dient er een verklaring van erfrecht te worden opgesteld. Maar wat is dit precies? Het is een notariële akte waarin een notaris feiten vermeldt naar aanleiding van het overlijden van iemand. Wat kost een verklaring van erfrecht? Notarissen kunnen zelf hun prijzen bepalen. De prijzen kunnen uiteenlopen van 200 tot 900 euro. De prijzen zijn bij een notaris bij u in de buurt op te vragen. De advocaten van ons kantoor erfrecht kunnen u helpen met het aanvragen van een verklaring van erfrecht.

Het erfrecht of erfenisrecht is het deel van het burgerlijk recht dat het recht om te erven en het samenstel van regels dat de vererving regelt. Erfrecht bij overlijden valt onder het wettelijke erfrecht Nederland. De advocaten hebben verstand van het Nederlands erfrecht.

De erfrechtadvocaten van Visie Advocaten zijn werkzaam in de regio Noord-Holland. Het advocatenkantoor is gevestigd in Alkmaar, maar heeft ook veel cliënten in Haarlem en Amsterdam en plaatsten als Bergen, Heiloo en Heerhugowaard.

HEEFT U JURIDISCHE HULP NODIG?

DE ADVOCATEN VAN VISIE ADVOCATEN ADVISEREN EN PROCEDEREN OP EEN DESKUNDIGE, PROACTIEVE EN VERFRISSENDE MANIER.​​

Contact opnemen

Heeft u een vraag of juridisch probleem?
Laat hier uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug!

BLOG

Onze advocaten bloggen regelmatig over juridische actualiteiten. Kennis en informatie delen om juridische problemen te voorkomen en op te lossen.
indexering alimentatie advocaat
Erfrecht

Erfenis: aanvaarden of verwerpen?

Een erfgenaam kan een nalatenschap aanvaarden of verwerpen. Het aanvaarden van een nalatenschap kan op twee manieren plaatsvinden. Bij zuivere aanvaarding erft u zowel de bezittingen als de schulden van de overleden persoon.

Lees meer »

Heeft u een juridische vraag?

Wij bellen u binnen één werkdag terug!