3% indexering alimentatie 2021

indexering alimentatie advocaat

Jaarlijkse indexering

Partneralimentatie en kinderalimentatie worden standaard jaarlijks met een percentage verhoogd. De hoogte van de indexering wordt elk jaar door de overheid vastgesteld en gepubliceerd. De alimentatie wordt dus elk jaar wat hoger. Op de website van de Rijksoverheid kunt u het percentage vinden. De indexering voor 2021 bedraagt 3,0 %. Vorig jaar bedroeg de indexering 2,5%.

Hoeveel procent omhoog?

Per 1 januari 2021 is de alimentatie verhoogd met 3,0 %.  Deze indexering wordt bij het alimentatiebedrag van 2020 opgeteld. U vermenigvuldigt de oude bijdrage met 1,03. Werd er in 2020 maandelijks € 300,- betaald, dan is de nieuwe bijdrage € 309,-.

Niet betaald?

De betaler van alimentatie moet zorgen dat hij/ zij altijd het juiste bedrag betaalt aan de ontvanger van alimentatie. Als de indexering niet wordt voldaan, dan is er officieel sprake van een alimentatieachterstand. Het LBIO kan achterstallige alimentatie voor u innen.

ADVOCAAT IN ALKMAAR

Het team van advocatenkantoor Visie Advocaten in Alkmaar biedt juridische hulp op maat en werkt op de manier die bij u past. Met een frisse blik en proactief. Visie Advocaten richt zich op het ondernemingsrecht, arbeidsrecht, huurrecht en vastgoed, belastingrecht, incasso en beslag, faillissementsrecht, familierecht, erfrecht en contractrecht. Een modern advocatenkantoor met jarenlange ervaring in adviseren en procederen.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents
  Familierecht

  Hoeveel alimentatie kan een ZZP’er betalen?

  De draagkracht van ZZP’ers is niet altijd eenvoudig vast te stellen.   Een ZZP’er is ondernemer en het inkomen verschilt meestal per periode. Soms is

  bouwrecht, tekortkoming, vastgoed, ingebrekestelling, verzuim, ontbinding, huurovereenkomst
  Contractenrecht

  Ontbinding koopovereenkomst vanwege komst huurders

  Een belangrijk rechtsbeginsel in het contractenrecht is het uitgangspunt “pacta sunt servanda”, wat betekent dat afspraken moeten worden nagekomen. In de praktijk komt het helaas

  Heeft u een juridische vraag?

  Wij bellen u binnen één werkdag terug!

  • Voer een nummer in van 12 tot 14.