Overeenkomst op een bierviltje?

Elke vader moet alimentatie betalen

Moeten op een bierviltje geschreven afspraken worden nagekomen? De Rechtbank Rotterdam boog zich recent hierover.

Op het viltje stond genoteerd dat een voetbalspeler nog recht had op € 11.000 aanvullend salaris. Het was door de voetballer en een vertegenwoordiger van zijn club ondertekend. De club ontkende vervolgens de afspraken en betwistte de handtekening. Uit een handschriftonderzoek bleek dat de handtekening met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid door de bevoegde vertegenwoordiger was gezet. De vordering van de werknemer werd door de kantonrechter toegewezen.

Aanbod en aanvaarding

Een overeenkomst is vormvrij en kan zowel schriftelijk als mondeling worden gesloten. Er moet sprake zijn van een aanbod en aanvaarding van dit aanbod. Partijen moeten daarbij ook daadwerkelijk de wil hebben om een overeenkomst te sluiten. Een bevestiging via een WhatsApp-berichtje kan worden gezien als een geldige overeenkomst.

Wilsovereenstemming

Een grappende vriend die voorstelt zijn nieuwe Mercedes te ruilen voor uw telefoon kan niet aan dat aanbod gehouden worden, ook al zou u het aanvaarden. Het gaat erom dat bij zowel aanbod als aanvaarding wil en wilsverklaring in overeenstemming zijn. De grappende vriend zal het waarschijnlijk niet echt willen.

Geschillen

Meer dan de helft van de juridische geschillen gaat over overeenkomsten en/of contracten waarin geen goede of duidelijke afspraken zijn gemaakt. In een contract leggen de contractspartijen vast wat zij over en weer aan elkaar verplicht zijn.

De tekst wordt soms verschillend gelezen. Van belang is wat de bedoeling van partijen is geweest en wat zij van elkaar konden verwachten. Berichten die vóór de overeenkomst over en weer zijn verzonden, kunnen uitleg geven.

Meer informatie

Indien u vragen hebt over het opstellen en beoordelen van contracten, een rechtshandeling wenst te vernietigen of daarmee geconfronteerd wordt, dan zijn wij u graag van dienst. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Visie Advocaten.

http://www.visieadvocaten.nl/blog/verkeerd-geprijsd-koopovereenkomst/

http://www.visieadvocaten.nl/blog/wat-is-een-studiekostenbeding/

ADVOCAAT IN ALKMAAR

Het team van advocatenkantoor Visie Advocaten in Alkmaar biedt juridische hulp op maat en werkt op de manier die bij u past. Met een frisse blik en proactief. Visie Advocaten richt zich op het ondernemingsrecht, arbeidsrechthuurrecht, belastingrecht, faillissementsrecht, incasso, contractenrecht en familierecht.  Een modern advocatenkantoor met jarenlange ervaring in adviseren en procederen.

blog reorganisatie en corona now regeling arbeidsrecht ontslag ontslagaanvraag UWV
Arbeidsrecht

Reorganisatie en corona

Sinds de uitbraak van het coronavirus krijgen vele werkgevers te maken met enorme omzetverliezen en vallen orders en opdrachten weg. De overheid heeft de tijdelijke

Echtscheidingsprocedure hoe werkt het
Familierecht

Echtscheiding: hoe gaat de procedure?

De quarantaine, het thuiswerken en op elkaars lip zitten: het zorgt voor spanningen in vrijwel elk gezin. De ene ouder houdt zich strikter aan de

Heeft u juridisch advies nodig in de regio Alkmaar?

Neem contact op met Visie Advocaten

Advocatenkantoor Alkmaar

Heeft u een juridische vraag?

Wij bellen u binnen één werkdag terug!