Elke vader moet alimentatie betalen

Elke vader moet alimentatie betalen

De wetgever heeft als uitgangspunt genomen dat de biologische vader bij dient te dragen in de het levensonderhoud van een minderjarig kind. Men wil namelijk voorkomen dat een biologische vader die weigert het kind te erkennen vervolgens van zijn verplichtingen wegloopt en dat het kind daar de dupe van wordt.

Het maakt voor de verplichting om bij te dragen niet uit of het kind wel of niet erkend is. Ook wanneer een vader zijn kind niet heeft erkend, is hij onderhoudsplichtig.

Grote steden jagen op vaders van niet-erkende kinderen. Bijstandsmoeders worden onder druk gezet om de naam van de verwekker van hun kind te noemen, zodat de gemeenten een financiële bijdrage bij hem kunnen verhalen.

Zelfs spermadonoren lopen het risico alimentatie te moeten betalen. De verwekker van hun kind, de biologische vader, kan om een financiële bijdrage gevraagd worden.

In beginsel moet dus elke vader bijdragen in de kosten van zijn kind.

Hoeveel alimentatie een vader moet en kan betalen verschilt per geval. Nadat de behoefte van het kind is bepaald, zal worden gekeken met welk deel de vader kan bijdragen in de kosten en welk bedrag hij aan alimentatie behoort te voldoen aan de moeder. Indien de vader een deel van de zorg van kind op zich neemt, wordt hier natuurlijk rekening mee gehouden bij de bepaling van de kinderalimentatie.

Draagt de vader van uw kind nog niet bij aan de kosten, dan kan hij hierop worden aangesproken. De alimentatie wordt namens u verzocht en door de rechtbank vastgelegd. U heeft hiervoor een advocaat nodig. Wij kunnen u van dienst zijn.  Neem contact op met Tijn Buers Bakker van Visie Advocaten en ga na wat uw mogelijkheden zijn.

Tijn is te bereiken op telefoonnummer 072-201 30 40. U kunt ook een e-mail zenden aan buersbakker@visieadvocaten.nl, waarna hij contact met u opneemt.

ADVOCAAT IN ALKMAAR

Het team van advocatenkantoor Visie Advocaten in Alkmaar biedt juridische hulp op maat en werkt op de manier die bij u past. Met een frisse blik en proactief. Visie Advocaten richt zich op het ondernemingsrecht, arbeidsrecht, huurrecht, belastingrecht, faillissementsrecht, incasso, contractenrecht en familierecht.  Een modern advocatenkantoor met jarenlange ervaring in adviseren en procederen.

Foto van kind op Facebook

Meer kindgebonden budget, minder partneralimentatie?

 

Heeft u een juridische vraag?

Wij bellen u binnen één werkdag terug!