Overeenkomst op een bierviltje?

Elke vader moet alimentatie betalen

Moeten op een bierviltje geschreven afspraken worden nagekomen? De Rechtbank Rotterdam boog zich recent hierover.

Op het viltje stond genoteerd dat een voetbalspeler nog recht had op € 11.000 aanvullend salaris. Het was door de voetballer en een vertegenwoordiger van zijn club ondertekend. De club ontkende vervolgens de afspraken en betwistte de handtekening. Uit een handschriftonderzoek bleek dat de handtekening met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid door de bevoegde vertegenwoordiger was gezet. De vordering van de werknemer werd door de kantonrechter toegewezen.

Aanbod en aanvaarding

Een overeenkomst is vormvrij en kan zowel schriftelijk als mondeling worden gesloten. Er moet sprake zijn van een aanbod en aanvaarding van dit aanbod. Partijen moeten daarbij ook daadwerkelijk de wil hebben om een overeenkomst te sluiten. Een bevestiging via een WhatsApp-berichtje kan worden gezien als een geldige overeenkomst.

Wilsovereenstemming

Een grappende vriend die voorstelt zijn nieuwe Mercedes te ruilen voor uw telefoon kan niet aan dat aanbod gehouden worden, ook al zou u het aanvaarden. Het gaat erom dat bij zowel aanbod als aanvaarding wil en wilsverklaring in overeenstemming zijn. De grappende vriend zal het waarschijnlijk niet echt willen.

Geschillen

Meer dan de helft van de juridische geschillen gaat over overeenkomsten en/of contracten waarin geen goede of duidelijke afspraken zijn gemaakt. In een contract leggen de contractspartijen vast wat zij over en weer aan elkaar verplicht zijn.

De tekst wordt soms verschillend gelezen. Van belang is wat de bedoeling van partijen is geweest en wat zij van elkaar konden verwachten. Berichten die vóór de overeenkomst over en weer zijn verzonden, kunnen uitleg geven.

ADVOCAAT IN ALKMAAR

Het team van advocatenkantoor Visie Advocaten in Alkmaar biedt juridische hulp op maat en werkt op de manier die bij u past. Met een frisse blik en proactief. Visie Advocaten richt zich op het ondernemingsrecht, arbeidsrecht, huurrecht en vastgoed, belastingrecht, incasso en beslag, faillissementsrecht, familierecht, erfrecht en contractrecht.  Een modern advocatenkantoor met jarenlange ervaring in adviseren en procederen.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents
  Familierecht

  Hoeveel alimentatie kan een ZZP’er betalen?

  De draagkracht van ZZP’ers is niet altijd eenvoudig vast te stellen.   Een ZZP’er is ondernemer en het inkomen verschilt meestal per periode. Soms is

  bouwrecht, tekortkoming, vastgoed, ingebrekestelling, verzuim, ontbinding, huurovereenkomst
  Contractenrecht

  Ontbinding koopovereenkomst vanwege komst huurders

  Een belangrijk rechtsbeginsel in het contractenrecht is het uitgangspunt “pacta sunt servanda”, wat betekent dat afspraken moeten worden nagekomen. In de praktijk komt het helaas

  Heeft u een juridische vraag?

  Wij bellen u binnen één werkdag terug!

  • Voer een nummer in van 12 tot 14.