3% indexering alimentatie 2021

indexering alimentatie advocaat

Jaarlijkse indexering

Partneralimentatie en kinderalimentatie worden standaard jaarlijks met een percentage verhoogd. De hoogte van de indexering wordt elk jaar door de overheid vastgesteld en gepubliceerd. De alimentatie wordt dus elk jaar wat hoger. Op de website van de Rijksoverheid kunt u het percentage vinden. De indexering voor 2021 bedraagt 3,0 %. Vorig jaar bedroeg de indexering 2,5%.

Hoeveel procent omhoog?

Per 1 januari 2021 is de alimentatie verhoogd met 3,0 %.  Deze indexering wordt bij het alimentatiebedrag van 2020 opgeteld. U vermenigvuldigt de oude bijdrage met 1,03. Werd er in 2020 maandelijks € 300,- betaald, dan is de nieuwe bijdrage € 309,-.

Niet betaald?

De betaler van alimentatie moet zorgen dat hij/ zij altijd het juiste bedrag betaalt aan de ontvanger van alimentatie. Als de indexering niet wordt voldaan, dan is er officieel sprake van een alimentatieachterstand. Het LBIO kan achterstallige alimentatie voor u innen.

ADVOCAAT IN ALKMAAR

Het team van advocatenkantoor Visie Advocaten in Alkmaar biedt juridische hulp op maat en werkt op de manier die bij u past. Met een frisse blik en proactief. Visie Advocaten richt zich op het ondernemingsrecht, arbeidsrecht, huurrecht en vastgoed, belastingrecht, incasso en beslag, faillissementsrecht, familierecht, erfrecht en contractrecht. Een modern advocatenkantoor met jarenlange ervaring in adviseren en procederen.

samenwerkingsovereenkomst
Contractenrecht

Wat is een agentuurovereenkomst?

Een agentuurovereenkomst is een overeenkomst tussen een ondernemer/producent (genoemd: principaal) en een zelfstandige verkoper (genoemd: handelsagent). In deze overeenkomst spreken zij af dat de handelsagent

indexering alimentatie advocaat
Familierecht

3% indexering alimentatie 2021

Jaarlijkse indexering Partneralimentatie en kinderalimentatie worden standaard jaarlijks met een percentage verhoogd. De hoogte van de indexering wordt elk jaar door de overheid vastgesteld en

Heeft u een juridische vraag?

Wij bellen u binnen één werkdag terug!